4400 - гр. Пазaрджик, тел.: 0886 519 713

FAQ

Трябва ли наистина да имам WEB сайт?!

Това е въпрос който всеки от нас си е задавал, включително и аз. Разбира се че правилното решение е „ДА“. Ако наистина имате какво да предложите и да го покажете, искате хората които са заинтересовани от Вашата дейност да чуят и работят с Вас, …тогава го направете. WEB сайта работи за Вас 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, за него няма почивен ден, няма да е в лошо настроение и да не му се работи. Всеки посетил Вашият сайт ще има винаги пълна представа за това което Вие се занимавате, предлагате или търсите. Интернет пространството е един чудесен електронен указател в световен мащаб.

Създавайки си интернет сайт вашите клиенти ще започнат да гледат от друг ъгъл за Вас. Електронните издания неизменно изместват печатните издания, а и от друга страна като цена и разпространение в глобален мащаб излиза по рентабилно. единственото нещо което се заплаща след изготвянето на сайта е един пакет от около 60 лв. за година или изразходен трафик / в 90% от случаите на нашите клиенти тази цена от 60 лв. е достатъчна за една година/ в тези 60 лв. са включени Хостинг и Домейн име, които се заплащат по банков път на фирмата която ги предоставя за България.

Колко ще ми струва изработката на една интернет страница?!

Това е въпрос който всеки един клиент задава още с хрумването му за направата на WEB сайт. Но това е все едно да кажете че искате да си купите автомобил, … има автомобили за 1 000 лв и за 50 000 лв, както при автомобилите така и при WEB сайтовете цената зависи от функциалността му, качествената изработка, дизайна и от екстрите които са вградени в него. За да се изчисли една приблизителна цена е нужно да знаем, каква информация ще носи сайта, колко подкатегории ще включва (колко страници), какъв обем текстови материал ще ни предоставите и в какъв вид ще е, на колко езика ще бъде сайта Ви, какъв обем снимков материал ще ни подадете и най важното качеството на снимковия материал, защото това е важно за изграждането на един стилен и красив WEB сайт. След като получим тази информация ние можем да преценим какво можем да предложим като цялостно изпълнение с материалите които сте ни предоставили (тъй като от предоставените от Вас материали зависи и дизайна на сайта) и чак тогава може да се оформи някаква цена. Като ориентир цената може да варира от 450 – 600 – 800 – 1200 лв. за УЕБ сайт

Много често клиентите казват „Намерих едно момче, което е студентче, каза че е правил сайтове и може да ми направи такъв за 100 – 150 лв.“ … ми да ви кажа откровенно понякога за такива сайтове и 100 лв. биха били много, да не говорим че в последствие изникват десетки проблеми, и в един момент се оказва че уж имаме сайт а пък той изобщо не върши работа.

Така че за да не изпадате в такива ситуации намерете фирма която се занимава наистина с това, (не е задължително нашата), фирма която знае какво прави и как да го направи, поискайте да разгледате тяхното portfolio (тяхните реализирани проекти в тази сфера), клиентите които са предпочели да работят с тази фирма и чак тогава възлагайте задачата да ви направят WEB сайт, защото понякога евтиното излиза много по-скъпо, а и няма да върши работата за която сте си мечтали че сайта Ви ще свърши.

Инвестирайте в функционалния и качествен сайт днес, за да спечелите от него утре!

Как да изберем подходящо име на сайта си - Домейн?!

След като вече знаете какво означава думата Домейн е време да разберем има ли значение избора на домейн и начина по който се изписва.

Разбира се че има, и то огромно значение. За повечето хора под избор на домейн това означава думата която се помни по-лесно, звучи най-добре или пък в повечето случаи това е името на фирмата (например: www.bogdangergoveood.com) Ето какво се взима под внимание когато трябва да изберете подходящо име за Вашия WEB сайт:

1. По възможност стремете се в домейна да съществува поне една ключова дума от дейността на Вашата фирма (пример: www.MEBELgroup.eu) този избор е успешен и ще подобри класирането Ви в търсачката Google, тъй като думичката MEBEL ще бъде важна ключова дума при търсене в търсачката Google.
2. Избирайте по възможност по-кратко и запомнящо се име.
3. Избягвайте имена в които е възможно объркване на правописа, a това са думи които при изговарянето си звучат по друг начин и тирета (пример: www.mobile-phone.com) тъй като при изговаряне на думата „phone“ има вероятност да се чуе като „pfone“. В противен случай ще се налага винаги да обяснявате за тиретата, и че phone се изписва с „PH“, а не с „PF“.

Какво означава Хостинг и Домейн?!

Домейна това е името на което ще отговаря Вашият интернет сайт, примерно: www.gergovprint.com. Това име е уникално и не може да има две еднакви домейн имена.
Хостинга е мястото където е записан вашият интернет сайт. За да бъде винаги Online вашият интернет сайт е нужно той да бъде качен на компютър със специализиран софтуер (WEB Server), който трябва да бъде непрекъснато включен и да е свързан с интернет мрежата. Хостинг пакетите се разделят на няколко вида, според дисковото пространство върху което ще бъде разположен Вашият сайт, броя e-mail адреси които можете да създадете и месечният трафик в мегабайти, който зависи от посещаемостта и размера на Вашият сайт.

Какво е CMS - Content Management System, интегрирана във Вашия Уеб сайт?!

CMS – Content Management System, означава Система за управление на съдържанието на Вашия WEB сайт. Системата за управление на съдържанието дава на всеки потребител, имащ достъп до административния панел и съответната парола да променя сам съдържанието на WEB сайта си без да има някакви познания в областта на WEB дизайна и програмирането. CMS дава на потребителите да добавят нови изображения, редактират текста, да добавят (линкове) връзки и др. навсякъде, по всяко време Онлайн.

Системата дава възможност за добавянето на потребители с различни права на достъп до информацията (тоест всеки един потребител може да променя само тази част от сайта която му е разрешено).

Панела който Ви предлагаме за управление на Вашата WEB страница е от типа WYSIWYG (което казано с няколко думи означава: What You See Is What You Get – каквото виждате, това получавате), това са системи при които това което виждате в сайта, това виждате и при редактирането му, тоест подредбата на изображения, текст, подравнявания и таблици си остават същите, разликата е само че Ви се появява панела за редактиране на съдържанието.

Административния панел е изцяло на български език, като сме се старали той да изглежда по възможно най-опростен и в същото време съвременен вид, доближаващ се до програмите които използвате ежедневно за редактиране на текст (MsOffice, OpenOffice и др. текстови програми). С две думи за да можете сами да управлявате съдържанието на вашия WEB сайт Ви е нужна една кратка инструкция за работа, която ще отнеме не повече от 5-10 мин.

Какво е визитната картичка и има ли значение дизайна и ?!

Професионалното графично оформление и запазването на фирмения стил на една визитка е от най-голямо значение. Визитката, това е лицето на вашата фирма. Чрез нея Вие оставяте първото си впечатление на Вашите клиенти и партньори. Ето затова визитната картичка трябва да бъде ясна и четлива, информацията публикувана върху нея не трябва да е обширна и объркваща. Визията на визитката трябва да бъде съобразена със сферата на дейност на фирмата, фирмените цветове, лого, подчертан фирмен стил и атрактивна визия. През последните няколко години стана много популярно размяната на визитни картички, вместо досадното записване на телефони и адреси на хвърчащи листчета, тя не е вече лукс, а необходимост.

Добавяне на Вашият Уеб сайт към някои безплатни портали и търсачки.

За Ваше улеснение в по долните редове ще се опитаме да извадим някои от по известните портали и търсачки, които предлагат да добавите Вашия WEB сайт безплатно, а от тука следва и по висок PageRank, което е от голямо значение за класирането ви в Google. Възползвайте се!

Start.bg
Search.bg
Saitove.info
SkyBG.com
Dir.bg
eXbg.com
gbg.bg
reklamirai.net
BGtop.net
BGchart.net
TopBg.org Топ Класация
Poponaj.com
HitsBg.org
RealTop.net
TmvSoftware.com

Sport-Bg.com
All.Bg
Vip.dir.Bg
Info.bg
Yp.hit.bg
Index.bg
Big.bg
Dmoz.org
stranicite.com
Need.bg
Dir.Bulport.com
Area.Bg
Egportal.com
TigBg.eu
AddBg.com

7sekundi.com
web directory
nasoki.com
Bing.com
Dao.bg
Yahoo
prodatabg.com
BgVotove.net
Stapka.com
Dir.pazzar.net
Informator.bg
Uslugi.bg
Firmi.v.bg
Vitosha.net
Therating.net
tzalist Webmasters Directory

Техники за защита на WordPress

1. Когато някой от плъгините в темата или самата тема не работи както трябва и се показва съобщение за грешката и причина за грешката това може да помогне на хакерите. Това е недостатък тъй като съобщението за PHP грешка показва пълния път до източника на грешка на сървъра

Добавете следващия код в WP-config.php:
////Този код скрива съобщението за грешки
error_reporting (0);
@ini_set ( ‘display_errors’, 0);

2. Този код ще ограничи на достъпа до вашия WP-config.php файл, който съдържа важна информация, необходима за връзка със сървъра MySQL и база данни. Добавете в основната директория в .htaccess

<Files wp-config.php>
order allow, deny
deny from all
</Files>

3. Добавете този код в основната директория в .htaccess, кода ще ограничи достъпа до самия файл .htaccess:

<files .htaccess>
order allow, deny
deny from all
</files>

4. Следващия код предпазва от XSSInjection и опитите да се модифицират променливите GLOBALS _REQUEST:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]

5. Кода по-долу блокира достъпа до директория /wp-content:

Order deny,allow
Deny from all
<files ~ «.(xml|css|jpe?g|png|gif|js)$»>
Allow from all
</files>

Това е една от най-важните папки защото тя съдържа теми, плъгини, снимки и друго важно съдържание.